skip to Main Content

BHV’er zijn, is best een verantwoordelijke taak

Referro gevestigd in Oisterwijk, is een marketing en sales bureau met als specialisme BtoB. Op dit moment zijn er 4 BHV’ers actief. “Zo zijn we er zeker van dat er altijd een BHV’er op de zaak aanwezig is.” We spraken met Len Stovers, directrice en BHV’er van het eerste uur en Edwin Wolters, creatief en grafisch vormgever, onlangs opgeleid tot BHV’er en dus nieuw in het BHV vak.

Len Stovers vertelt: “Ik ben al 22 jaar BHV’er en ik vind dat het de verantwoordelijkheid is van de werkgever dat er een BHV plan is en dat alle mensen weten wat ze moeten doen bij een calamiteit. Je ziet dat dit bij kleine organisaties vaak ontbreekt. Wij werken hier in een kantoorsituatie dus is de kans op fors lichamelijk letsel klein. Toch heb ik eerste hulp toegepast bij een aderlijke bloeding, een TIA, hyperventilatie en flauwvallen. Telkens als er zich iets voordoet, besef je weer hoe belangrijk het is goed voorbereid te zijn. We nemen dan ook ieder jaar deel aan een herhalingscursus.”

“Elke situatie waarbij je als BHV’er om hulp gevraagd wordt, levert stress op. Wij hebben voor Resc-Q-Assist gekozen omdat het geruststellend is dat je met hulp van de kleurcode en de diagnose wijzer weet dat je de goede handelingen uitvoert en dat je de juiste verbandmiddelen gebruikt. De trommel is overzichtelijk ingericht dus je ziet ook meteen wanneer er iets ontbreekt.”

“We hebben afgesproken dat de Resc-Q-Assist echt voor calamiteiten gebruikt wordt en dat er een tweede trommel is voor pleisters en paracetamol. Zo zijn we er altijd zeker van dat de Resc-Q-Assist overzichtelijk blijft en niet langzaam maar zeker leeg raakt ook al wordt dat regelmatig gecontroleerd.”

Edwin Wolters, net nieuw dus in het BHV vak, zegt hierover het volgende: “BHV’er zijn, is best een verantwoordelijke taak. Er kan immers van alles gebeuren met de mensen waar je iedere dag mee optrekt. Hopelijk heb ik alles wat ik geleerd heb tijdens de cursusdagen nooit nodig. Mocht het toch zover komen, weet ik dat ik op mijn kennis, maar zeker op het Resc-Q-Assist systeem kan vertrouwen.”

Len Stovers en Edwin Wolters

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Vraag meer info aan

Heeft u een vraag of opmerking over de Resc-Q-Assist? Vul dan het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.