skip to Main Content

Bij Heijmans staat veiligheid voorop

We spraken met mevrouw Miranda van Eeten, senior inkoper bij bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Ze is naast senior inkoper ook voorzitter van de COR Commissie VGWM én BHV-er. Een bijzondere combinatie functies die ervoor zorgt dat haar visie op Resc-Q-Assist extra interessant is.

Ze vertelt: “Resc-Q-Assist toont op een simpele kleurrijke manier welke middelen je moet inzetten tijdens een bedrijfsongeval. Bij bloedingen bijvoorbeeld, ben je in staat om snel en zonder fouten te handelen. De Resc-Q-Assist verbandtrommel is bij ons een wezenlijk onderdeel van onze kant en klare tassen met hulpmiddelen.”

“ESE International is niet voor niets onze voorkeursleverancier op het gebied van verbandtrommels, Evac Chairs en andere hulpmiddelen die een BHV-er op het werk nodig heeft. Heijmans is, zoals u weet, een bouwbedrijf en heeft voor diverse situaties, denk aan de bouwplaats, bij de inzet van zware machines, maar ook in de kantinekeuken telkens weer andere BHV hulpmiddelen nodig. ESE International verzorgt dit.”

Ze is het volledig eens met onze stelling dat de verantwoordelijkheid voor de juiste BHV materialen begint bij inkoop. “Maar niet alleen daar”, reageert ze: “Ik betrek verschillende personen bij de keuze beginnend bij het Hoofd BHV, maar ook de mensen verantwoordelijk op de bouwplaats. Zij zijn perfect op de hoogte van de situatie aldaar en dat is natuurlijk erg belangrijk. Vertrouwen, training en materiaal zijn cruciaal voor onze mensen om adequaat en veilig op te kunnen treden.”

Ze kan ook putten uit eigen ervaringen met Resc-Q-Assist. Onlangs heeft ze als BHV’er een collega op de bouwplaats geholpen met een snijwond die ontstaan was omdat een touw tegen de bril van deze man was geslagen. “Onze verbandtrommels liggen keurig klaar in speciaal daarvoor ingerichte kasten. Je belt het alarmnummer, krijgt toestemming om de BHV tas mee te nemen en gaat op pad. Je weet gewoon dat je alles bij je hebt en dat de Resc-Q-Assist meteen wordt aangevuld met wat er verbruikt is. Dat is goed voor het zelfvertrouwen.”

Op onze vraag of ze een quote kan geven antwoordt Miranda: “Bij Heijmans staat veiligheid voorop, we doen het veilig anders doen we het niet.” Ze vervolgt: “In 2013 is Heijmans gestart met het veiligheidsprogramma GO! (Géén Ongevallen). Dit programma heeft als doel het veiligheidsbewustzijn naar een proactief niveau te tillen, geen ongevallen met dodelijke afloop of blijvend letsel te laten gebeuren en in 2018 het veiligste bouwbedrijf van Nederland te zijn. Resc-Q-Assist met haar kleurcodes en diagnose wijzer draagt hier een belangrijk steentje aan bij.”

Miranda van Eeten – senior inkoper, voorzitter COR Commissie VGWM en BHV-er

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Vraag meer info aan

Heeft u een vraag of opmerking over de Resc-Q-Assist? Vul dan het formulier in, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.